Túrázás

2021.10.26. 19:00

Pihenők és kilátók újultak meg Baranyában

Átadtak kedden két emblematikus turistacélpontot, a Cigány-hegyi kilátót és az Óbányai-völgy turistapihenőt is.

Móga R.

Forrás: mapio.net

A rendezvényen köszöntőt mondott Závoczky Szabolcs, a Duna-Dráva Nemzeti Park igazgatója, Rácz András, az Agrárminisztérium környezetügyért felelős államtitkára, illetve Hargitai János – miniszteri biztos, országgyűlési képviselő.

A munkálatok során a cél az volt, hogy a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság működési területén megtalálható Natura 2000 területek hálózatát népszerűsítsék, és az itt megtalálható természeti értékeket bemutassák. A nyolc tájegységet magába foglaló területen negyven helyszínen valósultak meg fejlesztések. Ennek egyik eleme a most átadott két létesítmény.

A munkaterv első részében megépült Nagyharsányban a panoráma sétány. A területhez kapcsolódóan a Nagyharsányi Szoborparkban új fogadóépületet is kialakítottak. A létesítmények összköltsége bruttó 133 millió forint volt.

Felújították a kilátókat a Cigány-hegyen, Drávaszentesen, a tolnai Pacsmagi-halastavaknál és Bátán a Gemencben is. Új kilátóval gazdagodott a pécsi Pintér-kert arborétum, valamint a drávaszentesi Dráva Kapu. Az Óbányai-völgyben új esőbeálló és turistapihenő várja a látogatókat, új madármegfigyelő lesállás és pallósor színesíti a dávodi Földvári-tó madárparadicsomát. Ezenkívül a látogatók rendelkezésére állnak új pihenőpadok, tűzrakóhelyek és hulladékgyűjtők is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!