Élményhez juttatja a sétálókat

2021.10.18. 16:33

Siklóson már sokszor csendült fel minőségi zene a köztereken

A város önkormányzata pályázati támogatást nyert a „Hangolódjunk a zenére Siklós városában!” című projektre, melynek keretében dr. Fülöp Péter művészeti, közművelődési és közgyűjteményi ügyekért felelős helyettes államtitkár adott át tegnap délután a Tér-Zene Programot színesítő promóciós termékeket, sátorpavilont és zászlókat.

Zs. K.

Fotó: Czene Z.

A kormány azzal a céllal indította a Tér-Zene Programot, hogy a városok, községek nyitott és zárt tereit élő ingyenes klasszikus zenével rendszeresen megtöltse, amely olykor nem várt élményhez juttatja az arra sétálókat. Fülöp Péter beszédében elismerő szavakkal méltatta Siklós városát és értékeit, majd Riegl Gábor polgármesterrel együtt nyitották meg a Dolce Hegedűegyüttes koncertjét.

Siklóson már tizennégy alkalommal csendült fel minőségi zene a program keretében, a helyi együttesek és zenekarok bevonásával. További tizenhat kisebb-nagyobb koncerttel várják még a siklósiakat, főként az adventi időszakban.

A helyszínekről és időpontokról a terzene.hu honlapon tájékozódhatnak az érdeklődők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!