szuper kezdeményezés

2021.10.01. 12:32

Turisztikai bázist építenek Szigetváron

Civil összefogással és állami támogatással dolgoznak Szigetváron az úgynevezett Zöld Túrabázis kialakításán.

M. R.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

A szigetvári és szentlőrinci járásokban élőket összefogó Szinergia Egyesület tavaly ősszel kapott pályázati támogatást a projekthez, melynek célja egy aktív turisztikai pont létrehozása Szigetváron, mely egyrészt otthont, irodát és találkozási lehetőséget biztosít a térség turisztikai szakembereinek és idegenforgalmi szereplőinek, másrészt a vidéki turisztikai termékcsomagok ajánlásával alternatív programokat kínál a városba érkezők számára, illetve aktív elérhetőséget biztosít a városi attrakciók látogatásához a Zrínyi Zöldutat igénybe vevő turistáknak is.

A kezdeményezés ezáltal is hozzájárul ahhoz, hogy egyre több időt töltsenek el a vendégek a térségben, illetve hogy a terület fontos turisztikai vonzerejét, a háborítatlan természeti környezet közelségét népszerűsítsék. A Zöld Túrabázist a látogatók aktivizálására is szeretnék használni, ezért hegyi túrakerékpárok és nordic walking túrabotok bérbe adását is tervezik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!