Otthont idéző

2021.11.17. 18:30

Átadták Bólyban a most elkészült munkásszállást

 Átadták a Bóly központjában megépült új munkásszállás három épülettömbjét szerdán, ünnepélyes keretek között – az elkészült 21 lakrészben összesen 80 főnek tudnak szállást biztosítani.

W. K.

– A részleges átadást a szálláshely iránt érdeklődő cégek igényei indokolták – vázolta a részleteket beszédében Hárs József, Bóly polgármestere.

A bólyi önkormányzat a munkásszállás építésére mintegy 306 millió forint támogatást nyert a központi munkaerőpiaci program pályázatán, a város saját forrásaival kiegészülve a beruházás teljes költségvetése meghaladja a 460 millió forintot. Az épületegyüttest bólyi tervező álmodta meg, a kivitelezést is helyi vállalkozás végezte.

Bodó Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár az átadó ünnepségen hangsúlyozta, az igények országszerte az mutatják, hogy a szakképzett munkaerő lakhatásának biztosítását célul kitűző, munkásszállások építését támogató program életképes. A pályázat során olyan komfortelvárásokat írtak elő, amik a szállás lakói számára az otthoni körülményeket idézik. A létesítmények üzemeltetése munkalehetőséget is ad a helybélieknek, Bóly esetében ez négy fő foglalkoztatását jelenti. A munkásszállás építési program – fogalmazott az államtitkár – óriási érdeklődés mellett folytatódik, a pályázati lehetőséget gazdasági társaságok előtt is megnyitották.

Hargitai János országgyűlési képviselő köszöntőjében kiemelte, Bólyban 4000 ember él, az ipari parkjában 1400 ember dolgozik, és a településen 560 vállalkozás működik, így népességarányosan az országban a legtöbb vállalkozással rendelkező települések egyike. Cél a jól működő, és telített ipari park növelése, beleértve az energiaforrások kapacitásainak bővítését is.

Horváth Zoltán kormánymegbízott a bólyi önkormányzat példamutató munkáját méltatva hangsúlyozta, a gazdaság szereplőit minden szinten segíteni kell a szakképzés újbóli felélesztésével, a bólyihoz hasonló munkásszállás projektekkel, adókedvezményekkel, valamit infrastrukturális lehetőségekkel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!