A baranyai ninják

2021.11.19. 11:30

Bizonyítottak a baranyai versenyzők a Ninja Warriorban

A végéhez közeledik a TV2-n a Ninja Warrior Hungary idei versenye, és ezúttal is szurkolhattunk a baranyai versenyzőkért. Horgas Péter már visszatérőként mérettette meg magát, érte még a napokban drukkolhatunk, Szénás-Máthé Tamás, a siklósi lovag pedig az új, egészséges, sporttal teli életének kezdeteként tekint a műsorra.

Rajnai-Zsíros Krisztina

Az idei Ninja Warrior sem maradt baranyai versenyző nélkül. Szénás-Máthé Tamás, a Siklósi Sárkányos Lovagrend tagja nem jutott el addig, amíg szeretett volna, de teljesítménye még így is kiemelkedőnek számít, hiszen hosszú ideig tartó, autoimmun betegségéből felgyógyulva kezdte meg a felkészülést, melyre pár hónap állt csak rendelkezésére. Horgas Péternek még szurkolhatunk a mai döntőben. Róla lapunkban már többször írtunk, ő az a „parkouros”, aki 2017-ben már egyszer bekerült a Ninja Warrior döntőjébe, 2018-ban pedig megnyitotta Pellérden, a szülei házában a „Ninjapadlás” edzőtermét, ahol az országban elsőként és jelenleg is egyetlenként a gyerekeknek tanítja ezt a mozgásformát.

Szénás-Máthé Tamás 2015-ben teljesítette az Elite Challenge katonai kiválasztó programot, 2018-ban ismerkedett meg Péterrel, amely után elkezdte megmérettetni magát a Ninja-jellegű akadálypályákon, a folyamatot azonban megszakította a 2020 januárjában diagnosztizált betegsége.

– Nagy érvágás volt ez számomra, hiszen a mozgás az életem. Mikor letelt ez az időszak, jött a lehetőség, hogy kipróbálhatom magam a Ninja Warriorban – mondta Tamás. S bár nagy tömeg előtt lovagi bemutatókat tart, ezúttal volt benne egy jó nagy adag félelem, de nem a megmérettetéstől, hanem a kameráktól, a tévés szerepléstől.

– Szerencsére segítőkész és kedves stáb vett körül, utólag elmondhatom, hogy nagyon pozitív volt a légkör a felvételek alatt – tette hozzá.

Az idei Ninja Warriorra egyébként együtt készültek. Péter elmesélte, hogy amikor elkezdték a felkészülést, annyira túlterhelte a szervezetét, hogy hőemelkedése lett. Mindezek ellenére jól vette az akadályokat, hiszen érte még ma, a végső döntőben is szurkolhatunk.

Szénás-Máthé Tamás

 

Újra vállalkozna erre a nagy kihívásra

Szénás-Máthé Tamás úgy tekint a szereplésére, mint az egészséges, sportolással teli életkorszakának kezdetére. Általános iskolában tehetségtelennek tartották, nem volt eredményes a konvencionális sportokban. – Amíg a lovaglással és a kardvívással nem találkoztam, bennem az a hit élt, hogy nekem nincs helyem a sport világában. Tanácsolom mindenkinek, hogy soha ne zárkózzon el, ne higgye, hogy a mozgás nem való neki, hiszen az nem a versenyekért, hanem az örömért van.

Horgas Péter

 

Szeretik a gyerekek a Ninjapadlást

Horgas Péter a kreatívan felszerelt Ninjapadlásában korosztály és tudásszint szerinti, egyéni és csoportos edzéseket tart már 4 éves kortól. Elmesélte, korábban tartott attól, hogy a pellérdi edzőterem vonzó és elérhető lesz-e az emberek számára. Mára beigazolódott, hogy akit érdekel ez a mozgás, az messzebbről is szívesen eljön. Jelenleg 14 településről járnak hozzá. Mint elmondta, igény esetén szívesen vállalja a 16 felettiek felkészítő edzését is a Ninja Warriorra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!