közlekedés

2021.11.07. 17:21

Felforgatta az életet a kertvárosi körfogalom lezárása

Mint arról már korábban beszámoltunk, egy sérült vezetéket cserélnek a TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt. szakemberei Pécsen, a Keszüi út – Megyeri út körfogalom Megyeri úti kihajtójánál. Egy nagy méretű (a kertvárosi víztározót töltő) fővezeték tört el az út alatt augusztus 5-én délután, a javítás és a burkolathelyreállítás idejére több napra teljes szélességben lezárták a körforgalom város felé vezető kihajtóágát.

bama.hu

mde

A lezárás teljesen megzavarja az autósokat, ugyanis nincs kijelölt egyértelmű terelőút.

Kezdetben a sofőrök a legközelebbi lehetőséget választották, azaz a Bogár utcán keresztül próbálkoztak a vásártér felé haladni. A környék lakó-pihenő övezet, tehát azt a KRESZ szerint kerülőútként használni nem szabad.

Nemrégiben olvasónktól értesültünk arról, hogy a Bogár utca és a Lőtér utca – mint lakó-pihenő övezet – egyirányú lett, tehát a Keszüi út felől behajtani tilos táblát helyeztek ki.

Sajnos a probléma nem oldódott meg, ugyanis – ahogy egy újabb olvasói levelünk is felhívta figyelmünket rá – ennek hatására az összes autós a Berzsenyi Dániel utca felé közlekedik.

Az utca szintén lakó-pihenő övezethez tartozik, tehát a probléma korántsem oldódott meg.

A kialakult problémával kapcsolatban felvettük a kapcsolatot az illetékes hivatalokkal. Amint válaszokat kapunk, frissítjük cikkünket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!