Tombol a vírus

2021.11.29. 18:28

Ismét emelkedett a fertőzöttek száma a pécsi óvodákban

Újabb gyermekek és dolgozók kerültek karanténba a város óvodáiban az elmúlt napokban. Nyolc intézményből összesen 120-an kerültek járványügyi megfigyelés alá.

Bama.hu (Forrás: Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata)

Forrás: Shutterstock / Illusztráció

Fotó: Shutterstock

Az Anikó utcai, a Németh László utcai és a Móricz Zsigmond téri óvodákban egy-egy dolgozóról, míg a Melinda utcai, a Közraktár utcai, a Bornemissza Gergely utcai, illetve a Belvárosi óvodákban egy-egy kisgyermekről igazolódott be, hogy elkapta a koronavírus-fertőzést. A Budai Nagy Antal utcai óvodában egy dolgozó és két kisgyermek tesztje bizonyult pozitívnak az elmúlt napokban.

A hatóság a fertőzöttek környezetében lefolytatott kontaktkutatás eredményeként – a fertőzöttekkel együtt – összesen 4 óvodai dolgozó és 116 kisgyermek esetében rendelt el járványügyi megfigyelést.

Valamennyi intézményben elvégezték a fertőzésben érintett helyiségek fertőtlenítő nagytakarítását. A karanténnal nem érintett kisgyermekek ellátását a pécsi intézmények továbbra is biztosítani tudják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában