meseoszlop

2021.11.01. 14:40

Pom Pom, Vuk és a Tévémaci is visszaköszön a faoszlopról

Színes meseoszlopot állítottak a Bicsérdi Óvoda elé, ezzel felhívva a figyelmet a pedagógiai intézményre, illetve vidámságot csempészve az előtte elhaladó gyerekek, helyi lakosok és várakozó szüleik életébe.

Mohay R.

Vér József polgármester már hónapok óta tervezte a kivitelezést, melyhez a faluban korábban is munkálkodó Kovács Tamás fafaragó személyében talált partnert.

– A színes, diófából készült oszlopot népművészeti motívumok és három kedves mesebeli jelenet díszíti. Pom Pom és Picúr, a kis Vuk, illetve a Tévémaci is helyet kaptak az óvoda előtti látványosságon – számolt be a polgármester.

– A falu szépítésének újabb lépése a meseoszlop, melynek kicsik és nagyok egyaránt örülnek. Én Pécsről járok Bicsérdre, s nagyon szeretek ide jönni, mert azt látom, hogy a település egy kis ékszerdoboz, ahol a polgármester erősen szívén viseli a fejlődést – mondta Királyfyné Csicsek Lenke óvodapedagógus.

– A gyerekekkel már figyeltük, hogy mi készülhet az óvoda előtt, s pont alvásidő alatt fejeződtek be a munkálatok, így mikor felébredtek, alig tudtuk őket visszahívni az ablaktól, annyira kíváncsian kukucskáltak ki a meseoszlopra – mesélte az óvónő.

– A gyerekek mellett a felnőttek számára is kedves, ugyanis régebbi korok mesefiguráit jeleníti meg. Így aztán a gyerekeknek is mesélhetünk róluk, s otthon, szüleikkel együtt is feleleveníthetik az egykor oly népszerű történeteket – tette hozzá az óvodapedagógus.

Bicsérden az alkotó, Kovács Tamás több műve is látható. Készített életfát, totemoszlopot, valamint a falu üdvözlő tábláját.

– Hasonló, de más szereplőket bemutató meseoszlopot készítettem Orfűre és Harkányba is. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a gyerekek és szüleik is örömmel fogadják a mesés látványosságokat – mondta a fafaragó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!