Gyermekgyógyító Program

2021.11.09. 12:28

Segítő programok szervezésében jeleskednek Pécsen

Összesen 35 szervezet tud évközi élmény- és művészetterápiás fejlesztő foglalkozásokat, illetve téli és évközi táborokat megvalósítani a mintegy 40 millió forintos támogatás felhasználásával a MOL Gyermekgyógyító Programja keretében 2021-ben.

Rajnai-Zsíros Krisztina

Forrás: Shutterstock / Illusztráció

Fotó: Shutterstock

A Baranya megyében megvalósuló foglalkozásokra két szervezet pályázott sikerrel: az Autisztikus Gyermekekért Baranyában Alapítvány az autizmussal élő gyermekek fejlesztéséért kutya- és zeneterápiás foglalkozásokra nyert támogatást.

A kétféle terápiás forma segíti a gyermekek szociális és kommunikációs képességeinek, és ezáltal személyiségüknek harmonikus, komplex fejlesztését.

A Csontváry Képzőművészeti Stúdió által szervezett művészetterápiás foglalkozásokon vehetnek részt a gyermekvédelmi gondoskodásban élő fiatalok, melynek segítségével a gyerekek képekben tudják megjeleníteni feszítő belső tartalmaikat.

Ez segíti a traumák hatásának oldódását, a kiegyensúlyozottabb személyiség létrejöttét. A Pécsi Gyermekotthonban megvalósuló foglalkozásokon kerámia- és tűzzománcműhely is a fiatalok rendelkezésére áll.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!