Magyar Máltai Szeretetszolgálat

2021.11.28. 18:40

Sokféleképp segítenek a rászoruló családoknak

M. R.

Pécs Löffler Péter Hungary Ciposdoboz ajándék átadása a Szent Mór Iskolaközpont dísztermében DN20150127

Fotó: Löffler Péter

Az ünnepek közeledtével a településen is sokéves hagyomány már, hogy a karitatív közösségek, az összefogó jóérzésű emberek támogatják a környékbeli rászoruló családokat.

– A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Bicsérdi csoportja közel 50 család részére osztott tartósélelmiszer-csomagot, játékot, ruhát. A gerdei patronált ötgyermekes család számára a csomagon kívül baba- és gyermekruhát is eljuttatunk. Öröm számunkra, és jó érzéssel tölt el bennünket, hogy segíteni tudjuk a rászoruló családokat, és boldogságot csalhatunk az arcukra

– mondta Kovácsné Nagy Katalin csoportvezető.

– Működik Bicsérden Karitászcsoport is, valamint a Vöröskereszt is sokszor segít minket. Az utóbbi időben sikerült öt családot ellátnunk bútorokkal is. Az önkormányzat is készül támogatásokkal, mikuláscsomagokkal – mondta Vér József polgármester.

– Egy kedves német család is támogatja az önkormányzatot, immár hét-nyolc éve. A befolyt összeget nagycsaládosok közt osztjuk szét, cserébe a gyerekek családi üdvözlőlapot küldenek az adományozóknak – tette hozzá Vér József.

Képünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!