Új menetrend

2021.11.27. 12:30

Több vonat indul Komló és Dombóvár között

W. K.

Négy pár vonat közlekedik december közepétől Komló és Dombóvár között, az utazóközönség Baranyai Vicinálisokért Egyesület által felkarolt javaslatainak megfelelően – a vonatközlekedés növelését célzó intézkedések bevezetése az igények alapján indokolt ezen a vonalon.

Az új menetrend szerint december 12-től bővül a kínálat, és négy pár vonat közlekedik majd naponta Dombóvár és Komló között, minden állomáson és megállóhelyen megállva. Az utasoknak Sásdon, illetve Dombóváron biztosított az átszállási lehetőség a Pécs–Budapest Intercity járatokra. A Komlói Tömegközlekedés Blog tájékoztatója szerint minden esetben 10–15 perc áll majd a komlói utasok rendelkezésére, hogy felszálljanak a Budapestre tartó vonatokra, illetve ugyanennyit kell várniuk a fővárosból Komlóra igyekvőnek is Dombóváron.

– Az autóbusz-közlekedésben is jelentős, az utazóközönséget még inkább kiszolgáló újítás lép életbe szintén december 12-től: a Pécs–Mánfa–Komló autóbuszvonalon ütemes menetrendet vezet be a közlekedési társaság, ami azt is lehetővé teszi, hogy az éjszakába nyúló koncertekről is hazajuthatnak Pécsről autóbusszal a komlóiak – emelte ki a blog.

A módosítás eredményeként a járatok a jelenleginél egyenletesebb elosztás szerint közlekednek, a legforgalmasabb reggeli időszakban 5 percenként indulnak Komlóról Pécs irányába, visszafelé, a délutáni időszakban pedig jellemzően 10–15 percenként. Reggelente gyorsjáratok is közlekednek majd, amelyek Komlón csak az autóbusz-állomáson és a Petőfi téren, Pécsett pedig a nagyobb forgalmú megállóhelyeken állnak meg.

Az új éjszakai járat pedig minden nap Pécsről 0.20-kor indul Hosszúhetényen át Komlóra – a lehetőséget, hogy az esti programokat követően is el lehessen jutni tömegközlekedési eszközzel a megyeszékhelyről Komlóra, már nagyon sokan várták.

A Komlói Tömegközlekedési Blog kérésének eleget téve a menetrendi fejlesztés mellett négy korszerű, nagy befogadóképességű autóbuszt is forgalomba állít a térségben a közlekedési társaság, szintén december 12-től.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában