fejlesztéseket indítana

2021.12.03. 12:47

Kővári János: van zöld jövője Pécsnek

Az előkészítés szakaszában vannak azok a projektek, amelyek a jövőben Pécset a fenntartható fejlődés útjára terelhetik – közölte Kővári János megyei fejlesztési biztos pénteki, a Megyeháza épületében tartott sajtótájékoztatóján Pécsen.

V.S.

- A jövő útja a természet orientált gazdaság- és városfejlesztés – húzta alá Kővári. A biztos szerint ezek a fejlesztések érinteni fogják a közlekedést, de egyes területek rekultivációja is folytatódni fog, valamint nagy hangsúlyt helyeznének az épületek energetikai korszerűsítésére, hogy tovább tudják csökkenteni a polgárok rezsiköltségeit.

Leszögezte, a kormánynak van elegendő forrása ilyen fejlesztésekre, és ha a választók úgy akarják, ebből Pécs is részesedhet.

- Jelenleg nem jó kezekben van a város, de van jövője Pécsnek – vélekedett Kővári, hozzátéve, hogy 2009-2019 között közel 200 milliárd forintnyi fejlesztés történt Pécsen.

- Ehhez képest a baloldali városvezetés semmit nem indított útjára – hangoztatta a megyei fejlesztési biztos.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!