Tovább szépül

2021.12.19. 10:45

Látványos címer díszíti a főtéren a hivatalt

Újabb képzőművészeti alkotással gazdagodott Szászváron a főtér – Nagy István díszműkovács újabb művét avatták fel a múlt hétvégén, az adventi vásár programjainak részeként.

W. K.

Forrás: Szászvár Nagyközség Önkormányzat Facebook

A község címere kovácsoltvasból elkészítve került a polgármesteri hivatal homlokzatára, tovább szépítve az épületet, a települést. Az elkészített címer az eredetinek a leképezése, azzal a kiegészítéssel, hogy keretbe fogja egy, a Mecseket jelképező makkos tölgylevél.
 

 

Nagy István díszműkovács az egyike azoknak, akik a szászvári önkormányzat képviselő-testülete által, az Értéktárbizottság javaslatára alapított új díjat, a Nívó díjat vehette át az idén. A díj azoknak a magánszemélyeknek, vagy magánszemélyek csoportjának ítélhető oda, akik kiemelkedően teljesítenek a kulturális élet, a sport vagy a hagyományok ápolása terén. A képviselő- testület két személyt talált a díjra méltónak: Nagy István díszműkovácsot és Orsós Ferenc sportolót. Nagy István már több alkotást adományozott a településnek, folyamatosan segíti és támogatja az önkormányzat munkáját. Orsós Ferenc pedig a sportban elért eredményeiért és példamutatásáért kapta a díjat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!