Díjazták az év önkénteseit

2021.12.03. 19:24

Több mint száz jelölésből tizennégyen kapták meg az elismerést

Az Év Baranya Megyei Önkéntesei: Sztojka Norbert, Deák Károly, Sárközi József, Müller Hanna, Pucher Antalné, Vida Zoltánné Tóth Mária, Veszelka Márta, Kovács Bertalan, Kerekes Brigitta, Harcsa Gyula, Lakatos-László Gabriella, Góth Zsolt, Windischmanné Schmidt Tünde, Brlas Andrea.

V. S.

a20211203_A megyŽben dolgoz— šnkŽnteseket kšszšntštt ?ri lçSZ A BARANYAI K…ZGY?LƒS ELN…KE A MEGYE DêSZTERMƒBEN_PŽcs_ll_dn

Fotó: Laufer László

Több mint száz jelölés érkezett idén az Év Baranya Megyei Önkéntese díjra, és végül tizennégyen vehették át az elismerést – derült ki Őri Lászlónak a megyeháza dísztermében tartott díjátadó gálán a sajtónak adott nyilatkozatából pénteken.

- Az idei esztendő is a járvány elleni védekezéssel telt el, és ebben az időszakban megmutatkozott az, hogy mennyire fontos a társadalmi szolidaritás – fejtette ki a Baranya Megyei Önkormányzat közgyűlésének elnöke.

Hoppál Péter Pécs és környéke országgyűlési képviselője beszédében úgy fogalmazott: a diktatúra után lassan és nehezen újraépülő magyar civil társadalomban ott van az a jószolgálati attitűd, ami megjelent a világjárvány kezelésében is.

- Ha nem lettek volna önkéntesek, akkor valószínűleg nem bírtuk volna a krízishelyzetben a terhelést – vélekedett a fideszes politikus.

A Baranya Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ a Család, Esélyteremtő és Önkéntes Házzal együttműködve az Önkéntesek Világnapja alkalmából az idei évben immár ötödik alkalommal hirdette meg az Év Baranya Megyei Önkéntese felhívását. Olyan személyekre várták a javaslatokat, akik 2021-ben is helyt álltak és példát mutattak környezetükben és közösségükben, legyen szó akár a COVID elleni küzdelemről, az elesettek támogatásáról vagy egy település szépítéséről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!