Növekvő gyerekszám

2022.01.03. 16:50

Egyre több kisgyermek születik Bicsérden

Kiemelkedő év áll a település mögött a gyermekszületések számát illetően.

Mohay R.

Fotó: Shutterstock

A múlt évben jóval több kisgyermek született Bicsérden, mint a korábbi években.

– Reménykeltő, hogy míg a korábbi három évben visszaesett ez a szám, 2021-ben csodálatosan alakultak a születések, és tizenhét kisgyermek érkezett, sőt, még több is várható a közeljövőben, így megközelítjük a húsz főt. Négy év alatt összesen nem született annyi gyermek, mint 2021-ben – számolt be az örömteli hírekről Vér József, a település polgármestere. 

Az önkormányzat a születő gyermekek családját anyagi támogatással is segíti. 
– Reméljük, a szép tendencia a jövőben is folytatódik – tette hozzá a polgármester. 
A növekvő gyerekszám az intézmények, az óvoda és az iskola kihasználása, valamint a település lakosságának szinten tartása miatt is fontos. A gyermekek és családok a Cipősdoboz Akció, valamint a Máltai Szeretetszolgálat és a karitászcsoportok jóvoltából is kaptak ajándékokat az ünnepek alkalmából. 

 

A településen a tavalyi év volt az első év, hogy igényelni lehetett a Magyar Kormány által biztosított falusi csok támogatást, s úgy tűnik, népszerű a lehetőség, az elmúlt évben több házat is vásároltak új családok Bicsérden. 

 

A polgármester elmondta, a jövőben terveznek új telkeket kialakítani, s kedvezményes telekvásárlás lehetővé tételével ösztönözni a letelepedést. A jelenleg ezer lakost számláló Bicsérd további ötszáz főt is elbírna, tette hozzá Vér József. 

–  Működik helyben orvosi rendelő, iskola, óvoda, nincsenek leépítések, vannak viszont munkalehetőségek, s jó összeköttetésben állunk a környékbeli baranyai településekkel – mondta a polgármester. 

 

Az elmúlt időszakban a közlekedés terén is fejlődött Bicsérd, három-négy új buszjárat is indult, s fontos fejleményt jelentett pár évvel ezelőtt az utak javítása is, így könnyen megközelíthető többek között a közeli Zók, Aranyosgadány, Pellérd és Pécs is.
 

Hírközlő tábla is érkezik hamarosan

Bicsérden nemrég zárult le a szociálistűzifa-program, melynek keretén belül közel húsz család kapott támogatást. Ezenfelül még további tíz családot, akik ebből nem részesültek, az önkormányzat saját forrásaiból látott el tűzifával. A település modernizációjának keretén belül hamarosan elhelyeznek a Polgármesteri Hivatalnál egy LED-es hírközlő táblát, melyen a lakosság szövegek mellett képeket is láthat majd. Így lehetőség lesz az orvosok és védőnők rendelési idejét, a kutyaoltások időpontjait és egyéb információkat is megjeleníteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!