Előfordul

2022.01.12. 12:33

Fityegő gumi borzolta a kedélyeket Pécsett

Nagy port kavart a közösségi médiában egy kép, ami egy helyi járatú busz kerekéről leszakadt gumit ábrázol. Megkérdeztük a Tüke Busz Zrt-t, hogy hogy is van ez.

BZS

A fotót készítő szerint ekkor még forgalomban volt a gépjármű, utasok is voltak rajta.

A kép készítője szerkesztőségünkbe is eljuttatta a képet, így megkerestük a Tüke Busz Zrt-t, hogy mi történhetett, illetve milyen eljárásokkal próbálják megelőzni a baleseteket.

Válaszainkat a Tüke Busz Zrt. vezérigazgatójától, Bánkuti Istvántól kaptuk meg. A cég vezetője elmondta a bama.hu-nak, hogy a képen látható eset egyáltalán nem kirívó, hiszen egy egyszerű defekt történt. Mint fogalmazott, ahogy a személyautónk is defektet kaphat egy szögtől vagy padkától, annak ellenére, hogy kifogástalan a gumik állapota, úgy a buszokkal is megtörténik ez. Elmondta azt is, hogy hetente előfordul ilyen eset, amit a helyszínre érkező műszaki mentők azonnal orvosolnak. Természetesen miután a sofőr értesítette őket a galibáról.

Azt is megtudtuk, hogy ezek a gumik négyévszakosak, és kifejezetten ilyen a természetük, hogy a defekt esetén rögtön szakadnak. 

A buszok műszaki állapotát egyébként egy külön ember ellenőrzi heti rendszerességgel,  a gumik állapotáról, koráról is nyilvántartást vezetnek - zárta gondolatait a Tüke Busz Zrt. első embere.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!