Az eső egy időre elriasztotta a látogatókat

2024.06.02. 14:03

A piknik kulturális csemegékkel várta idén is a kikapcsolódni vágyókat

Miről is szól egy piknik? Pokróc a fűben, társaság, beszélgetés, jókedv, kikapcsolódás. Ez az életérzés már évek óta megtapasztalható Pécsen a Zsolnay Piknik keretében, csak az idei esztendőben szembe kellett nézni a nem túl kedvező időjárással.

Czeczon Enikő

Fotó: Laufer László

Június első napján napsütésre ébredhettek a pécsiek, pedig előtte egy nappal még aggodalommal szemlélték a sötét fellegeket az égen, majd a nagy mennyiségű lezúduló esőt. A másnapi jó idő miatt viszont sokan voltak azok, akik úgy döntöttek, hogy kilátogatnak a Zsolnay Negyedbe, és élvezik a piknik nyújtotta kikapcsolódási és szórakozási lehetőségeket. Az eső azonban nem kímélte a rendezvényt, hiszen nem sokkal dél előtt eleredt az eső. Ki a helyszínen keresett menedéket, ki hazament, azzal az elhatározással, hogy délután majd visszajön.

Zsolnay Piknik: az eső közbeszólt, de így sem maradtak üresen a padok
Fotó: Laufer László

Amint kisütött a nap, a látogatók visszatértek a Zsolnay Negyedbe a piknikre

Délután látszódott, hogy mennyit jelent egy időjárás egy rendezvény életében, de a szervezőknek ez sem szegte kedvét, az eső ellenére is kulturális csemegékkel várták az érdeklődőket. És kitartásuk meg is hozta gyümölcsét, hiszen szépen lassan kezdtek visszaszállingózni a látogatók a Zsolnay Negyedbe.

Gyerekek szaladgáltak a piknik területén, de volt köztük olyan is, aki épp egy kis tejfölös lángost majszolt, és limonádét szürcsölt. Kezdett felpezsdülni a hangulat, amit tovább fokozott a rock and roll dalokkal fellépő Marcello and The Flaming Boppers zenekar. Zenéjükre még táncolni is elkezdett a közönség.

Délutánra lett annyira meleg, hogy a víz is felszáradt, és a fűre telepedett pokróccal egy kisgyermekes család. A totyogós gyermekük szintén nagy élvezettel járta a pergős dallamokra, köztük a Hungária együttes Körömlakk baby című számára.

Zenészek gondoskodtak a jó hangulatól 
Fotó: Laufer László 

A Zsolnay Pikniken beltérben is zajlottak programok, mint például bábelőadások, Lego Duplo játszóház, és aki szemfüles volt az betekinthetett abba, hogyan készítik a cukrokat a Nosztalgia Cukorka Látványmanufaktúrában. Azt érezhették a szemlélők a kis műhelyben, mintha Willy Wonka gyárában tartózkodnának.

Az érdeklődőkre képzőművészeti események is vártak. Például lehetőség nyílt kipróbálni a street art egyik legjellegzetesebb festékszóróhoz kötött technikáját, a stencilezést is. De ha valaki gasztronómiai élményre vágyott, az sem szomorkodhatott, hiszen egy workshop keretében elkészíthette a japán street food egyik jelentős ételét, a gyoza batyukat.

Fotó: Laufer László

Elmondható, hogy a Zsolnay Piknikre igaz az, hogy itt mindenki megtalálhatja a számára legérdekesebb programot. Legyen szó zenei, képzőművészeti vagy gasztronómiai élményekről, amiket az eső elvonultával minden látogató szívesen meg is tapasztalt.
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában