Nagy döntés előtt állnak

2022.02.03. 14:02

Már az egyetem kapujában toporognak a növendékek

Tavaly ugyan csak virtuálisan csempészte vissza a mindennapjainkba a pécsi hallgatói életérzést az Irány a PTE! Kultúrfeszt, azonban a sikerre való tekintettel idén is megrendezték az egyetemi fesztivált.

Móga Richárd

Fotó: L.L.

Rengeteg tovább tanulás előtt álló fiatal lepte el tegnap a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karának (PTE ÁOK) auláját, ugyanis a szervezők egész nap szakmai programokkal, izgalmas tájékoztató előadásokkal, valamint beszélgetések és pályaorientációs tanácsadások mellett, rengeteg kvízzel és értékes nyereményekkel készültek.

Forrás: L.L.

Ebben az esztendőben az érdeklődők január 31. és február 3. között három online napon vehettek részt, valamint egy élő nappal zárhatták a fesztivált. Megismerhették a látogatók mind a tíz kart, így egy teljes képet kaptak arról, hogy milyen a képzés a pécsi egyetemen.

 

– A PTE jelenleg tíz karral rendelkezik, és gyakorlatilag az agrártudományokon kívül minden karunk reprezentálva van – fogalmazott Miseta Attila, a Pécsi Tudományegyetem rektora. – Nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy színvonalas képzés legyen mindenütt. Egy egyetem annyira jó, amennyire jók a hallgatók. Meggyőződésem, hogy azok, akik belépnek most a Pécsi Tudományegyetem bármelyik kapuján, azok nagyon szerencsések.

Forrás: L.L.

A négynapos programsorozat alatt bemutatták a PTE sokszínűségét, hiszen a hazai és nemzetközi szinten elismert, jó hírnévvel rendelkező egyetem számos, magas szintű képzési és ösztöndíj-lehetőséget biztosít hallgatói számára. Emellett az ország első és legzöldebb egyeteme folyamatos fejlesztéseit is bemutatták az egyetem képviselői, valamint az érdeklődők megismerhették Pécs városának adottságait, lehetőségeit. A sorozat utolsó napján a tájékoztatás mellett a szórakozásé volt a főszerep, ugyanis fellépett többek között a PTE Brass Band, a Táncoló Egyetem, valamint a Brass X is tartott egy kis koncertet.

 

– Széles a paletta, hiszen tíz karon kínálunk olyan naprakész ismereteket tudományos megalapozottsággal, amelyek nyilvánvalóan karriertervezés miatt jelentősek. Számos olyan közösségépítő, kikapcsolódásra alkalmas programot terveznek a hallgatói önkormányzatok minden karon, amit érdemes kihasználni – vélekedett Fedeles Tamás, a PTE rektorhelyettese.

 

Forrás: L.L.

Elhozták a legaktuálisabb trendeket

A személyes jelenlétnek köszönhetően itt volt a lehetőség arra, hogy az egyetemre készülő diákok szemtől szemben informálódjanak. Nagy népszerűségnek örvendett a Műszaki és Informatikai Kar egy izgalmas előadása, amelyben a fenntartható környezet volt a téma. De talán a legkülönlegesebb előadások közé sorolandó, hogy a leendő hallgatók megtudhatták, hogy milyen a sokak által kedvelt Squid Game és a Harry Potter közgazdász szemmel nézve.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!