Évforduló

2022.02.23. 13:53

Székházat is avatnak majd Szászváron a centenáriumon

Jelentős évfordulóhoz érkezik az idén Szászvár sportélete: 2022-ben ünnepli fennállásának századik évfordulóját a helyi labdarúgó-egyesület, amelynek megalakulása a település sportéletének kezdetét is jelentette. 

Rengeteg programot szerveztek a régi pályán

Fotó: Laufer László

– A dokumentumok alapján megállapítható, hogy 1922-ben megalakult a Szászvári Labdarúgó Egyesület, amely némi viszontagság és többszöri próbálkozás után 1924-től már az országos szövetségbe is bekerült, a partnereiknek átadott ajándékzászlóikon ezért már régről ez a második évszám szerepel – tájékoztatta lapunkat Vidák Krisztina, Szászvár polgármestere. 

 

Hozzátéve, hogy a centenárium emlékére nagyszabású rendezvénysorozatot tervez a nagyközség. Ennek keretében összehívtak egy csapat olyan régi focistát, akik segítik a szervezőket. A cél, hogy mindenkit elérjenek, aki a felnőttcsapataikban valaha játszott – az érintettek névre szóló emléklapot kapnak. 

 

A terv szerint az ünnep keretében a sportpálya szomszédságában álló épületet a sportegyesület klubszékházává avatják, amelynek emeletén a település sportéletének történetét bemutató kiállítás is nyílik. 

 

A tavasz végére tervezett program részeként a helyi iskolások sportbemutatót tartanak, focimeccset is rendeznek, és szeretnék a régi majálisok hangulatát is megidézni: főzőversenyt szerveznek a civil szervezetek közreműködésével, ezen kívül sör-virsli, különféle bemutatók, focitorna, fúvószenekari térzene várja majd a vendégeket. Az ünnepséget retró diszkó és tűzijáték zárja. Az év további részében pedig korosztályos focitornákat szerveznek a centenárium szellemében. 

 

Keresik a focistákat

A szászvári focisták közül a legidősebbek kilencvenedik élet­évük felé járhatnak, sokukról nincs információ, hogy az utolsó találkozások óta hol élnek. A szervezők arra kérnek mindenkit, jelentkezzen a szászvári Szent István Közösségi Ház telefonján Takács Rita intézményvezetőnél (06-70/633-2360). A 75 év feletti volt focistákat a nyitógálán díszvendégként köszöntik a szászvári sportpályán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!