Szolgálnak és védenek

2022.02.10. 18:46

Új járművel és drónnal gazdagodtak a baranyai polgárőrök

Rendhagyó helyszínen, az újpetrei focipályán mutatták be a Kiskassai Polgárőr Egyesület új gépkocsiját, illetve a Bólyi Polgárőr Egyesület hőkamerás drónját. A helyszínen sikerült megszólítanunk a tavaly az Év Polgárőre címet elnyert Bátorfi Csabát, akit a kiskassai egyesületről kérdeztünk. 

Zsigmond József

Fotó: Löffler Péter

– Fejlődik az egyesületünk, most 25 tagunk van, a legfiatalabb 21 éves. A mi egyesületünk az elsők között volt, aki drónt kapott egy pályázatnak köszönhetően – említette meg az év polgárőre. – A drónunkkal segítjük a rendőrök munkáját, így az eltűnt személyek felkutatásában is részt veszünk – tavaly 25 ilyen megkeresés volt –, illetve a határvédelemnél. 

 

Volt olyan eset, mikor a drónjuknak köszönhetően sikerült elfogni a zöldhatáron át érkezőket. Úgy tudjuk, több ilyen helyzet volt a drávaszabolcsi határszakasznál, ahol a kiskassaiak drónja segített a migránsok kézre kerítésében. 

Bemutatták a Bólyi Polgárőr Egyesület hőkamerás drónját

Forrás: L.P.

Az ünnepi átadón a térség kormánypárti képviselője, Hargitai János is megjelent, aki közölte, hogy a polgárőrség egy nagyon sajátos civil szervezet. Jellemző rájuk a precízség, fegyelem. Ők azok, akik szabad­idejükben arra törekednek, hogy a településen nyugalom, béke, biztonság legyen. Akkor szolgálnak, mikor mi alszunk. A képviselő számára természetes volt, hogy segítsen, lobbizzon érdekükben, hogy a térség polgárőrei minél jobb felszereléseket, eszközöket kapjanak. 

 

Megemlítette, hogy a kormány társadalmi fókuszában a család áll, melynek most minden szereplője juttatásban részesül minimálbér-emelés, a 13. nyugdíj, a gyerekes szülők szja-visszatérítése formájában. 

Új járművet kapott a Kiskassai Polgárőr Egyesület

Forrás: L.P.

– Ezt azért tudja megcsinálni a kormány, mert a magyar gazdaság végre teljesít. A pandémia előtt is teljesített, már volt kétszer olyan évünk, amikor a magyar gazdaság öt százalékkal nőtt, növekedett, erre korábban a rendszerváltás óta soha nem volt példa. A pandémia visszavetett mindent, de a tavalyi, a végső számait még nem látjuk, de biztosra mondom, 6,5 százalék körül alakul. Ebből a növekedési többletből lehet családtámogatásokat finanszírozni és fejleszteni az intézményes környezetet (úthálózat, iskola, óvoda), hogy a fiatalok ott akarjanak maradni a településen, és ebbe beletartoznak a polgárőrök is, akik a biztonságot biztosítják – mondta Hargitai János.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!