Új egészségügyi központot adtak át

2022.03.03. 17:15

Több mint hatszáz hallgató oktatása zajlik majd az új pécsi fogászati központban (GALÉRIA)

V. S.

– A város központjából, egy amortizálódott épületből egy vadonatúj tömbbe költözik át a klinika, ahol az elméleti oktatásnak is, a gyakorlati fogászati tevékenységeknek is minden feltétele adott – mondta Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere a Pécsi Tudományegyetem új Fogászati Oktatási Központjának ünnepélyes átadóján csütörtökön.

 

Az összesen 2750 négyzetméter hasznos alapterületű, ötszintes létesítmény az orvosi kar épületével szemben, a Tüzér utca 1. szám alatt épült fel a Széchenyi 2020 program keretében, közel 2,7 milliárd forintból. Az új épületben évente mintegy 46 ezer beteget gyógyítanak, és több mint hatszáz hallgató oktatása zajlik majd. A létesítmény nyártól kezd el teljes kapacitással üzemelni.

 

– Az eddigi 42 munkaállomáson folyó ellátás az új épületben már 61 korszerű széken valósulhat meg, sőt, a kialakított épületgépészeti kapacitás akár 70 egységkészülék üzemeltetését is képes biztosítani – hangsúlyozta dr. Nagy Ákos Károly, a PTE Klinikai Központ Fogászati és Szájsebészeti Klinikájának igazgatója.

 

 

 

– A beruházásnak köszönhetően a kiemelten gyakorlat­orientált fogorvosképzés oktatási környezetének modernizálásával, a hallgatók tanulását támogató infrastrukturális környezet kialakításával jelentős mértékben nő a fogorvostan-hallgatók és szakfogorvosok képzésének, valamint a szakfogorvosok élethosszig tartó továbbképzésének színvonala – hangsúlyozta a klinikaigazgató.

 

Az ünnepélyes átadón köszöntőt mondott Bódis József felsőoktatásért, innovációért és szakképzésért felelős államtitkár, Miseta Attila, a Pécsi Tudományegyetem rektora, Hoppál Péter országgyűlési képviselő és Kővári János, Baranya megye fenntartható városfejlesztésért felelős biztosa.

Kásler Miklós nemrég külön sajtótájékoztatót tartott a pécsi egészségügyi fejlesztésekről. A tárcavezető többek között közölte, fejlesztik a gyermekpszichiátriát, a gyermekek sürgősségi ellátását, az idegsebészeti klinikán pedig műtőfelújítás és eszközbeszerzés történt. Ezen felül csaknem egymilliárd forintból műtőt újítottak fel és műszereket szereztek be a Pécsi Tudományegyetem Idegsebészeti Klinikáján. A beruházásnak köszönhetően az agyi és gerincbetegek műtéti ellátása világszínvonalú lesz.

 

 

 

Címkék#pte

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!