Új elnököt is választottak

2022.03.26. 17:42

Jubiláló egyesületi ünnepséget tartottak Nagypallon

A Régi Mesterségeket Felelevenítő Egyesület ünnepi közgyűlés keretében megemlékezett megalakulásának 20 éves jubileumáról.

Czine Vanessza

Forrás: nagypall.hu

A NESZ képviseletében Komjáthi Tamásné Ágnes alelnök vett részt az ünnepségen. Szívmelengető köszöntő beszéde után átadta a Szövetség ajándékát. 

 

A közgyűlésen Bérces Boldizsárné Erzsébet, az egyesület alapító elnöke megköszönte a tagok két évtizedes munkáját, és korára való tekintettel lemondott elnöki pozíciójáról. 

 

Jelezte: a jövőben is részt vesz a munkában, de már vezetői felelősség nélkül. Az egyesület tagjai Bérces Boldizsárnét örökös tiszteletbeli elnöknek választották. Díszoklevél adományozásával köszönték meg neki, hogy hihetetlen energiájával, szervező tehetségével, munkabírásával létrehozta és felvirágoztatta az egyesületet. 

 

A leköszönő elnök, utódjának Dékány-Szabó Ildikó csuhéfonó népi iparművészt javasolta. Az új elnököt az egyesület tagjai egyhangúlag megválasztották. Az ünnepi közgyűlésen Nagypall polgámestere, Grátz Erika - aki az egyesületnek a kezdetektől fogva tagja - köszöntötte a jubiláló egyesületet, annak örökös tiszteletbeli elnökét és új vezetőjét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!