Adomány a Pécsi Gyermekklinikának

2022.03.24. 19:13

Vadászok is segítettek a beteg gyerekeken

Mindenki ismeri a mesét, melyben a jóságos vadász megmenti egy kislány, név szerint Piroska életét. Az azonban nem ennyire közismert, hogy a vadászok áttételesen baranyai gyermekek életét mentik immár harmadik éve a Pécsi Gyermekklinikának juttatott adományuk formájában.

Radnai Balázs

Fotó: Laufer László

A Pécsi Gyermekgyógyászati Klinika ugyan éves szinten több százmillió forintos költségvetésből gazdálkodik, ám a legtöbb orvosi műszer és eszköz beszerzésében nem rendelkezik teljesen szabad kézzel. Így fordulhat elő, hogy minden támogatásban kapott forintot rendkívül nagy örömmel vesznek és megbecsülnek. 
 

Márpedig csütörtökön nagy volt az öröm a gyermekklinikán, hiszen Decsi Tamás igazgató ekkor vehette át Fejes Lászlótól, az Országos Jótékonysági Vadászat Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetőjétől azt a hiánypótló orvosi eszközparkot, melyet a támogatásként felajánlott 2,2 millió forintos összegből vásároltak a klinika számára. A beszerzett eszközök között egy-egy EKG-készülék, elektrosebészeti vágókészülék és véralvadásmérő rendszer szerepel, de futotta még az adományból három darab csecsemőmérlegre is. 
 

– A klinika minden dolgozója nevében hatalmas köszönettel tartozunk az orvosi eszközökért – hálálkodott Decsi Tamás, a gyermekklinika igazgatója. – Mi sem árulkodik jobban arról, hogy mekkora szükségünk van ezekre a felszerelésekre, mint hogy az egyik kolléga már a mai napon, alig pár óra múlva használatba veszi a legdrágább berendezést az egyik súlyos betegénél. Immár harmadik éve segítenek minket a vadászok, amiért nem tudunk eléggé hálásak lenni. A három szép szám, de a négy sem rossz – tréfálkozott az igazgató, miközben kezet rázott az adományozó Fejes Lászlóval. 
 

– Ünnepnap a számunkra, hogy az adományunkkal olyan beteg gyerekekről gondoskodhatunk, akik az országunk és térségünk jövőjét jelentik – mondta Fejes László, akitől azt is megtudtuk, hogy a december 27-én általuk szervezett jótékonysági vadászaton 75-en neveztek, és az ő közös befizetéseikből gyűlt össze a több mint kétmillió forint. 
 


Személyes emlékek is kapcsolódnak

 

Az ünnepélyes eseményen felszólalt Nagy Csaba ország­gyűlési képviselő is, aki a témához kapcsolódva elmesélte, hogy gyermekként, majd később szülőként is rengeteg emléke fűződött a Pécsi Gyermekklinikához. – Remélem, a jövő évi eseményre már egy teljesen felújított klinikán kerülhet majd sor, és ahogy elnézem, rohamléptekben haladnak a fejlesztések – jelentette ki optimistán a politikus. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!