Folytatódik a fejlesztés

2022.04.18. 12:30

Az iskolai és óvodai élet kérdéseiről is beszéltek Vajszlón

M. R.

Forrás: FACEBOOK

A Vajszlói Kodolányi János Általános Iskolában tartották április 8-án, szombaton, a XVI. Térségi Pedagógiai Konferenciát. A program a „Lehetőség és megújulás” címet kapta, ünnepélyes köszöntőt Nagy Csaba országgyűlési képviselő, Bognár László, a Szigetvári Tankerületi Központ tankerületi igazgatója és Kilinkó Gyula, az általános iskola intézményvezetője mondott.

A konferencia plenáris előadását Pál Ferenc atya tartotta, „Hogyan válhat erőforrássá a múlt, hogyan alakítható szabadon a jövő?” címmel. Az előadás óriási sikert aratott a hallgatóság körében.

Az iskolai és óvodai élet szakmai kérdései is terítékre kerültek. Külön előadásban esett szó a sajátos nevelési igényekről (SNI), Komlósi Veronika kaposvári tanársegéd az állatasszisztált nevelés témáját járta körül. Téma volt az új szakképzési rendszer, a multietnikus környezet, a tehetség felismerése is. Kincses Tamásné Bea, a Villányi Kikerincs Óvoda vezetője, közoktatási szakértő arról beszélt, miként lehet egy óvoda zöldovivá. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!