Adózás

2022.04.14. 16:02

Érdemes támogatni a jó célokat

Zs. K.

Bárki dönthet úgy idén is, hogy az összevont adóalap után befizetett személyi jövedelemadójának 1 százalékát felajánlja egy regisztrált civil szervezetnek, további 1 százalékát pedig egy technikai számos vallási közösségnek, vagy a kiemelt költségvetési előirányzatnak, ami idén a Nemzeti Tehetség Program. 
 

Érdemes körültekintően döntenünk, és átnéznünk, kiknek ajánljuk fel az egy százalékot, hogy a számunkra is fontos célt támogathassunk. A Magyarok Kenyere program szervezői tavaly indítottak először kampányt az 1 százalékokért, és 70 felajánlótól több mint 600 000 forint érkezett az alapítvány bankszámlaszámára. 
 

– Figyelemmel arra, hogy új lehetőségről volt szó, és a civil szervezetek között igen jelentős a konkurencia, az eredmény kecsegtető a jövőre nézve. Ugyanakkor a célunk természetesen az, hogy ezt az összeget idén és a következő években – támaszkodva elsősorban a gazdálkodók, de bármely állampolgár támogatására – nagyságrendekkel növeljük – mondta Rittlinger József, az alapítvány kuratóriumi elnöke. 
 


 

Címkék#adó 1%

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!