A vegyszer ránk nem jelent veszélyt

2022.04.07. 15:42

Három éjszaka permeteznek majd Pécs több pontján

A Biokom Nonprofit Kft. április 11-től kezdve várhatóan 3 éjszakán át végezteti el vállalkozóval a pécsi közterületeken lévő platánfák permetezését platán csipkéspoloska kártevő ellen város szerte.

bama.hu (forrás: Biokom NKft.)

Fotó: Szendi Péter

A hétfőtől induló, tavaszi lemosó permetezés az éjjeli órákban zajlik majd, várhatóan este 10 órától másnap hajnali 4 óráig. A felhasznált permetszerek: Champ DP (gombaölő) és Vektafid A (rovarölő). A használt szerek III. forgalmi kategóriájú, úgynevezett szabad forgalmú szerek, közterületi felhasználásra engedélyezett. A permetszer élelmezésügyi várakozási ideje 0 nap, a munkaegészségügyi várakozási idő 0 nap. 

 

A felhasznált szer emberekre, melegvérű állatokra veszélytelen, méhekre nem, halakra és vízi szervezetekre kifejezetten
veszélyes. A közterületen található eszközökre (például gépjárművekre) jutó permetszer károsodást azokban nem okoz.

 

A szolgáltató felhívja a lakosság figyelmét arra, hogy a munkálatok nagyobb hanghatással járhatnak, mint amilyenhez éjszaka hozzászokhattunk. Az éjjeli permetezést a ritkább gyalogosforgalom is indokolja, a munkavégzés így kevésbé zavarja a járókelőket, az autóforgalmat, valamint napközben számos élőlény is mozgásban van, amelyek védelmét szintén szem előtt kell tartani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!