A horvát szurkolókat képviselte Dohában

2022.04.06. 17:30

Hűségéért részt vehetett a katari labdarúgó-világbajnokság sorsolásán Vanyur Arnold

A Katari Labdarúgó Szövetség a 2022-es labdarúgó-világbajnokság szervezőbizottságával közösen az idei év januárjában felkért minden egyes olyan országot, amely már kvalifikálta magát az eseményre, hogy ajánljon szurkolókat, akikről úgy gondolják, megérdemlik, hogy kiutazhassanak Katarba. 

Zs. J.

– Tekintettel arra, hogy édesanyám révén horvát származású vagyok, rendszeresen járok a horvát válogatott mérkőzéseire, részt veszek jótékonysági akciókban. A horvát szövetség jelölt azon 15 szurkoló közé, akikről úgy gondolták, méltóak arra, hogy a horvát szurkolókat képviseljék – mondta lapunknak Vanyur Arnold kozármislenyi lakos. – Több szűrő, online értekezlet volt, és legvégül rám esett a választás. Először alig akartam elhinni, de rendkívül boldog voltam, és úgy éreztem ez egy hihetetlen elismerése a horvát válogatott iránti hűségemnek. A szervezők mindent álltak, így az utazást, szállást, és a napi többszöri étkezés díját is – tette hozzá. 

 

Érkeztek szurkolók Argentínából, Brazíliából, Kolumbiából, Dél-Afrikából, Kínából, Iránból. Számos program várta őket, így hajókirándulás, sivatagi autózás. Megnézték a világ legnagyobb sportmúzeumát, a Katari Olimpiai és Sportmúzeumot, ahol többek között látták Lionel Messi 2021-es Aranylabdáját, Pelé mezét és cipőjét, Michael Schumacher Ferrariját, Muhammad Ali bokszkesztyűjét. Bejárták az Al Bayt stadiont, amelynek egyik különlegessége, hogy van olyan része, ahol minden egyes, az építésben részt vevő dolgozó személy arcképe fel van tüntetve. Megnézték a 974 nevű stadiont is, amely konténerekből épült fel, és a világbajnokságot követően lebontásra kerül.  

 

– Mi szurkolók egy kispályás focin is részt vettünk. Négy csapatra lettünk osztva, és hatalmas meglepetésként minden egyes csapathoz csatlakozott két egykori klasszis futballista. Én Marcel Desailly-val és Tim Cahill-el voltam egy csapatban – mesélte Vanyur Arnold. 

 

Az utazás fénypontja a 2022-es vb sorsolása volt, mely előtt és után lehetőségük volt a szurkolóknak fotózkodni nagyon sok prominens személyiséggel. Vanyur Arnold többek között közös fényképet készített Alessandro del Pieroval, Oliver Bierhoff-al, Luis Enrique-vel.  
– Életre szóló nagy kalandban volt részem és igyekeztem méltóképpen képviselni a horvát válogatott szurkolóit, azon belül pedig a magyarországi horvátokat is – tette hozzá Vanyur Arnold. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!