Hétköznapi hősök

2022.05.27. 16:40

Hétköznapi hősök: pár óra alvás után állt rajthoz az egyik tűzoltó (Galéria)

Zs. J.

Régen volt ennyi autó a pécsi tévétorony parkolójában, mint péntek délelőtt. Nem meglepő, mivel pénteken tartották az ötödik Misina Tűzoltó Toronyfutó Versenyt.

Érkeztek is szép számmal hivatásos és önkéntes tűzoltók az ország számos pontjáról, többek között Kaposvárról, Dombóvárról, Győrből, hogy teljes felszerelésben, légzőkészülékkel 438 lépcsőfokon fussanak fel a tévétorony tetejére. Elsőnek a 2019-es verseny győztese és pálya rekordere (3 perc 01 másodperc),  a kaposvári KÖTÉL Speciális Mentőszolgálat önkéntes tűzoltója ifj. Bodó László állt rajthoz, akivel a célba érés után beszélgettünk.

– Nem a legjobb fizikai állapotban voltam. Nem sokat aludtam az elmúlt napokban. Sok munkát adott a szerdai ítéletidő, másnap hajnal kettőig dolgoztunk, majd még aznap újabb két tűzesethez és három mentéshez riasztottak minket – mondta az a civilben gépészmérnök dolgozó önkéntes tűzoltó, aki 21 másodperccel volt lassabb a saját korábbi rekordjánál. 

Fontos volt az elért idő, de a legnagyobb erény a pajtásiasság volt. Amint felértek, még ki se fújták magukat, máris buzdították a következő versenyzőt.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!