Helyi közélet

2022.05.24. 10:32

Törökvári teljesítménytúrát rendeznek Máriakéménden

A Baranyai-dombság tájegység önkéntesei már javában készülnek a május 29-én, vasárnap megrendezendő Törökvári teljesítménytúrára.

zsj

A túra Pécstől mintegy 28 km-re Máriakéménden kerül megrendezésre, az indulás helyszíne pedig a falutól északra, a pécsváradi út mellett álló kegytemplom lesz. Az indulók a nevezési díj befizetését (távonként 1200.-, 1000.- és 800.- Ft.) követően 3 táv közül választhatnak, 30, 20 és 10 km-es távot megtéve.

Az út során változatos tájakat megismerve barangolhatnak az érdeklődők, így a túra érint szép fekvésű településeket (Szederkényt és Monyoródot is), pincesorokat, erdőket, réteket, löszmélyutakat, szurdokokat és szép erdei pihenőhelyeket. A fennsíkokról és a pincesorokról fantasztikus panoráma fogadja a gyaloglókat, melyről a Mecsek teljes panorámája és a Karasica-völgye is megcsodálható.

A túra fő látványossága a meredek úton elérhető Vár-hegy, melyen egy kővár, a Török-vár romjai is felfedezhetők. Meg kell érte küzdeni, de a szép gyertyános-tölgyesben 270 falépcső segít a feljutásban. Az út során az egyes állomáspontokon frissítővel és kis harapnivalóval várják az érkezőket. A túrát teljesítők jutalma egy szép kitűző lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában