Várják az érdeklődőket

2022.06.29. 17:31

Bejelenti megalakulását a Pannonvasút Egyesület

A Baranyai Vicinálisokért Egyesületből kivált Pannonvasút ünnepélyes zászlóbontásra várja az érdeklődőket vasárnap délelőtt Mecsekpölöskére, a szabadtéri színpad elé.

Rajnai-Zsíros Krisztina

Fotó: Máthé Daniella

Itt fél tizenegytől beszédet mond Szarvas-Hierholcz Márk, a Pannonvasút elnöke (a Baranyai Vicinálisokért Egyesület volt alelnöke), Keresztes László Lóránt parlamenti képviselő, a fenntartható fejlődés bizottság elnöke, Bán László, a Komlói Tömegközlekedés blog vezető-főszerkesztője, és vasútbarátként dr. Gábriel Róbert, a Pécsi Tudományegyetem korábbi rektora. 

A Pannonvasút Egyesület a rendezvényen hivatalosan, nyilvános keretek között jelenti be megalakulását. A szervezet azoknak a hajdani egyesületi tagoknak az összefogásával jött létre, akik elégedetlenek voltak a korábbi egyesületük vezetőségével, és szeretnének önkéntes civil munkájukkal hozzájárulni Baranya, Somogy és Tolna megye vasúthálózatának felvirágoztatásához.

A program végeztével a résztvevők autóbusszal elindulnak a gordisai vasútállomásra, ahonnan személyvonattal továbbindulnak Dombóvárra, amely után a vasútbarátok a Mecsek Intercityvel utaznak Budapest felé.

A biztonság sem elhanyagolható! Kapcsolódó cikkünkért katt ide!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!