A bontási munkálatok már megkezdődtek

2022.06.30. 17:01

Jövő év elejéig újabb társasház épül Siklóson

A volt laktanya melletti területen álló, elhanyagolt épület átalakításával és felújításával ismét új társasházi lakások létesülnek Siklóson.

Zs. K.

Az önkormányzat korábban megvásárolta a Gyűdi úti (20/A) ingatlant, terveket készíttetett annak hasznosítására és vállalkozót keresett a beruházásra. Egy befektető jelentkezett is, amelynek eredményeképpen egy modern, hét lakásból álló társasházat alakítanak ki az épületből. A bontási munkálatok már megkezdődtek, és a beruházó 2023. év elejére vállalta a lakások kialakítását és átadását.

A hét lakásból egy a város tulajdonába kerül, emellett az önkormányzat koncepciótervei szerint – ha a befektető igényt tart rá – további két, hétlakásos társasházat is építhet a telken.

A siklósi városvezetés ezzel egyrészt szeretné növelni az új lakások számát a városban, továbbá célja az is, hogy önkormányzati bérlakásokból is több legyen. 

Nagy előrelépés volt tavaly nyáron, hogy egy szerkezeti és süllyedési problémák miatt életveszélyessé vált és elbontott ingatlan helyére egy befektető társasházat kezdett építeni. A Dózsa György utcában lévő ingatlan várhatóan ősszel készül el, az abban kialakított négy lakásból kettő az önkormányzaté lesz, kettő pedig a befektető tulajdonában marad.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!