Családi fesztivál

2022.06.06. 09:21

Nevelőcsaládok találkozhattak egymással Sikondán

Családi fesztivált rendeztek a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató a Baranya megyében élő nevelőszülői családjai számára.

M. R.

A közösség fontos feladatának tartja, hogy tagjai megtapasztalhassák az összetartozás élményét, ezért rendszeresen szerveznek olyan rendezvényeket, ahol ezt átélhetik a gyermekvédelmi gondoskodásban élő gyermekek és nevelőszüleik. A családi napot június 3-án tartották a Sikondai Pihenő Parkban. 

A szervezők olyan élményprogramokkal készültek, amelyek megélése alkalmas arra, hogy gyermekek és szülők egyaránt jól érezhessék magukat és megismerhessék azokat a társakat, akik a megyében hasonló helyzetben élik a mindennapjaikat. A nevelőcsaládok így egy napra kiszakadhatnak a mindennapok feladataiból, kikapcsolódhatnak egymás társaságában. Az eseményre összesen 200 nevelőszülőt és gyermeket vártak. 

A programban játékos sportvetélkedő, a csokievő- és az aszfaltrajzverseny éppúgy helyet kapott, mint az arcfestés, csillámtetoválás vagy az ugrálóvár. Délben fellépett a BonBon Matiné egy könnyűzenei produkcióval, valamint a Tambura zenekar is muzsikált, eközben több család közösen főzött ebédet a nap során. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!