Kerékpárt is festettek

2022.07.29. 15:30

Számos fiatal életpálya kezdését segítették Szigetváron az otthonteremtő programmal

Lezárult az Esély Otthon – Édes Otthon program a városban, mely Szigetvár Város Önkormányzata, a Szigetvári Kultúr- és Zöld Zóna Egyesület és a Kisváros Nonprofit  Kft. együttműködésében valósult meg. Az európai uniós támogatásból kivitelezett projekt 16 és 35 év közötti fiataloknak nyújtott segítséget abban, hogy Szigetváron lakjanak és elhelyezkedhessenek életpályájuk kezdetén.

Mohay R.

Fotó: Esély otthon - Édes otthon

Felújítottak nyolc önkormányzati lakást, berendezett otthont kialakítva a pályázóknak. Az önkormányzat háromszor írt ki pályázatot, amelyben a nyertesek 20 hónapig térítésmentes lakhatást élvezhettek. 

A projekt során az életpálya tervezésében egyéb, sokszínű módokon is segítettek. Zajlott álláskeresési-,  pénzügyi alapismeretek oktatása, részt vehettek a fiatalok vállalkozás indítási tanácsadáson és karrier klubban. Emellett tanulmányi kirándulás, üzleti reggeli, területi gazdaságfejlesztési workshop gazdagított a programot.

Két fiatal kezdő vállalkozó részére közvetlen támogatást biztosítottak, akik elindították, s azóta is fejlesztik egyéni vállalkozásukat. Három fiatal pályakezdő a projekt munkatársaként szerezhetett munkatapasztalatot. A változatos támogató szolgáltatások között reklámfilmeket is készítettek, melyek a szigetvári vállalkozásokat mutatták be.  

Forrás: Esély otthon - Édes otthon

A közösségi akció részeként kis csoportok kerékpárokat is festettek. A több mint kétszáz főt megmozgató  kezdeményezés során készült alkotások a Zrínyi téren állították ki, a legjobb munkákat közönségszavazással választották ki, a győzteseket jutalomban részesítették. 

A projektben összesen 444-en vettek részt, 53 hónap alatt számos fontos találkozás valósult meg. 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!