Bohókás kerítők

2022.07.24. 20:00

Szíveket hoznak össze a pécsi alpakák

A MancsRanchban kérte meg a kazincbarcikai lány kezét egy pécsi fiatalember, így nem lehetett más, hogy az esküvői fotózáson jelen legyenek a pécsi alpakák.

Zsigmond József

A közösségi oldalaknak köszönhetően a világ minden tájáról érkeznek látogatók a pécsi MancsRanchra, hogy testközelből lássák a különleges állatokat. A patacsi állatparadicsomban megfordult már Erzsébet angol királynő testőre, érkezett indiai család, hogy életükben először megsimogassák a náluk őshonos tarajos sült.

Tíz éve létezünk, 2016-ban felvettük a MancsRanch nevet 

– mondta lapunknak Fejes Rózsa, a MancsRanch alapítója.

A patacsi állatfarm története a névadójával, Manccsal a jack russell terrierrel kezdődött. Fejes Rózsa Manccsal közösen játékos közlekedési KRESZ-oktatást tartott kicsiknek az ország több pontján. A kutya annyira a szívéhez nőtt, hogy eldöntötte, egy kis állatsulit hozz létre Patacson.  Az állomból valóság lett, megalakult az állatsuli. Mancs mellé megérkezett Morpheusz, a cane corso, Zsebibaba, a kecske, Caloundra, a kenguru, és még sokan mások. Jelenleg ötvenen várják a látogatókat a patacsi állatbirodalomban.

– Két és fél éve már állatkertként működünk. Előre be kell jelentkezni, és a látogatók testközelből nézhetik meg állatainkat – említi Fejes Rózsa, aki a nap 24 órájából, kis túlzással élve, 24 órát tölt az állataival. 

Pár évvel ezelőtt, hogy a farm több lábon álljon, elindították az Állati Esküvőt. A jámbor alpakákkal való fotózás annyira népszerű lett, hogy az ország másik végére is hívják őket. Volt, hogy a nyugati határszélre utaztak, most júliusban pedig, egy kazincbarcikai fiatal hölgy és egy pécsi fiatalember esküvői fotózásán vettek részt az alpakák a Tettyén. A fiatal pár története szorosan összekötődik a Mancs Ranch-csal. A lány mikor először járt Pécsen, és mivel kedveli az alpakákat, így szerelme a patacsi állatfarmra vitte, ahol később megkérte a kezét is.
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában