Kelet-Mecsek

2022.08.04. 19:30

Az üvegfúvás titkait is bemutatják a programokon

R. B.

A kép illusztráció

Az üveg nemzetközi éve miatt rendeznek kiállítást és programsorozatot Hosszúhetény környékén a hónapban. A kiállítás megnyitója augusztus 12-én, 17 órai kezdettel a Hosszúhetényi Állandó Üveggyűjtemény emeleti kiállítótermében lesz, ahol többek között a Pécsi Tudományegyetem, a Bárdudvarnoki Nemzetközi Alkotótelep és a Szimultán Művészeti Iskola, illetve a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem műtárgyai lesznek majd láthatóak.

A megnyitót követően 20 órától Kisújbányán lesz üvegfúvás bemutató. Másnap reggel nyolc órakor a Jergenyés János Emléktúra indul Hosszúhetényből, a program az óbányai üvegművészeti kiállításán csúcsosodik ki, majd a résztvevők mennek tovább Kisújbányára. Itt egész nap üvegfúvás, üvegvárás, és üvegtechnikai bemutató várja majd játszóház mellett az érdeklődőket. A program résztvevőit 14 órától a faluház udvarán német nemzetiségű műsor várja majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!