Centenárium

2022.08.04. 18:01

Modern sportszálló építését is tervezik Komlón

A tervek szerint halad a Komlói Bányász Sportkör sporttelepének felújítása, amelynek legelső lépcsője a centerpálya és a futófolyosó felújítása volt.

W. K.

- A pályán a gyepszőnyeg telepítése a rendkívüli időjárási körülmények ellenére is kiválóan sikerült, a fű erősödésnek indult - tájékoztatta lapunkat Polics József, Komló polgármestere.

Az országosan is egyedülállónak számító, a sportolók téli felkészülését segítő futófolyosó energetikai korszerűsítése is befejeződött - a véghajrában helyi vállalkozók összefogásának köszönhetően a festési munkálatok is határidőre elkészültek.

A fejlesztések azonban ezzel korántsem értek véget - mint ismeretes az 1922-ben alapított Komlói Bányász Sportkör idén ünnepli 100. évfordulóját, a centenárium alkalmából az önkormányzat, állami támogatással, a komplexum egészét felújítaná, illetve bővítené egy sportszállóval és egy labdarúgó-munkacsarnokkal.

- A tervek elkészültek, a szükséges engedélyek rendelkezésre állnak, a feltételes közbeszerzés várhatóan a hónap végén indul - közölte a polgármester. Ennek lefolytatását követően folyamodhat a város kormányzati támogatásért - a döntés meghozatalára 90 nap áll rendelkezésre. Mindezeket figyelembe véve a beruházás legkorábban a jövő évben indulna.

A felújítás során a centerpálya körül rekortán borítású új futókör kapna helyet, valamint az atlétikát kiszolgáló – távolugrás, magasugrás – területek mellett egy fedett labdarúgó-munkacsarnokot építenének, amelynek tetőszerkezete a vendéglelátó fölé is benyúlna. 
A futófolyósó mellé egy labdarúgópálya és az atlétikai dobószámokat kiszolgáló területek épülnének, a beruházás során a létesítmény teljes infrastruktúráját korszerűsítenék.

Kiemelt része a projektnek egy 80-100 férőhelyes sportszálló kialakítása, amely teljesen új alapokra helyezné a KBSK jövőbeni életét, működését, gazdálkodását. A többek közt edzőtáboroknak is helyszínt biztosító létesítmény megteremtené a sportturizmus alapjait Komlón, a város tervei szerint. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!