Hogy is van ez?

2022.08.24. 07:24

Tízmilliókat fizetnek ki a baloldaliak vezetői prémiumokra

A pécsi költségvetési és gazdasági bizottság baloldali, MSZP-s, DK-s és jobbikos tagjai elutasították annak lehetőségét is, hogy a jelenlegi gazdasági helyzetben ne fizessenek ki sok tízmillió forintot az önkormányzati cégvezetőknek jutalomként.

Munkatársunktól

Fotó: Laufer László

A baloldali pécsi önkormányzat cégvezetői nem nagyon tudnak hibázni, szinte tökéletes munkát láttak el, aminek köszönhetően hat vezető közül ötnek is 100 százalékos prémium ütheti a markát a 2021-es teljesítményük alapján – ez derült ki a pécsi költségvetési és gazdasági bizottság keddi ülésén. 
A Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. vezérigazgatója, Szabó Szilárd remekül jár, hiszen ő havonta bruttó 1,8 milliót kap, prémiummal együtt már több mint bruttó 3 millió forintot vihet haza. Csak a prémiuma több mint 14 millió forint körül mozog. 

A PÉTÁV Kft. ügyvezető igazgatója, Vida János 2021-ben bruttó 1,84 milliót keresett, neki szintén ugyanakkora összeg jár, mint Szabónak, ez pedig havi 1,2 millió plusz, ami egy esztendőre vetítve 14,4 millió. 

A Tettye Forrásház Zrt. vezérigazgatója, Farkas Zoltán a cég honlapján elérhető adatok szerint bruttó 1,46 milliót keres. A havi prémiuma pedig bruttó 1,02 millió forint – egy évre számolva 12 millió –, és ő is teljes összeget kap a jutalomkiírás teljesítéséért. 
A Biokom NKft. ügyvezetője, Meixner Barna havi bére bruttó 1,53 millió forint. A havi prémiumának arányáról a Biokom honlapja szerényen hallgat, de látva a többi cégvezető jutalmazási rendszerét, esetében is számolhatunk 1 millió feletti összeggel (évi 12 millióval), amit természetesen a 100 százalékos prémiumteljesítés miatt meg is kap a baloldaliaktól. 

A Pécsi Városfejlesztési Nonprofit Zrt. vezérigazgatójának, Csúcs Zoltánnak sem kell azért szerénykednie, hiszen ő is maximálisan teljesített, így a havi bruttó 1,1 milliós fizetése mellé további havi bruttó 770 ezer forint érkezik a számlájára. Ez 9,2 millió forint egy évre lebontva. 
A Pécsi Állatkert NKft. ügyvezetője, Andricz Bertold az egyetlen, akinek nem adták meg a 100 százalékos prémiumot, számára 70,6 százalékos teljesítést igazoltak le. Így a bruttó 780 ezer forint mellé további bruttó 382 ezer forint prémiumot kaphat, ami 4,5 milliót tesz ki összesen egy évben. 
A bizottság fideszes tagja, Barkóczi Csaba egyébként azt javasolta kedden, hogy vizsgálják felül, hogy a jelenlegi gazdasági helyzetben szükség van-e a prémiumok kifizetésére, és inkább a kisgyermeknevelési intézményekre fordítsák ezt a pénzt, de a baloldaliak ragaszkodtak ahhoz, hogy a cégvezetőknek kifizessék a tízmilliókat. A Jobbikos Fürj Csaba, az MSZP-s Schmuck Roland, a DK-s Auth István azt a javaslatot is elutasította, hogy a cégvezetők számára a következő évben ne adjanak jutalmakat. 

 

Címkék#baloldal

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!