Környezetvédelmi pályázat

2022.09.06. 10:01

A vállalat idén is támogatja a zöldmegoldásokat

Ahogy minden évben, úgy idén is meghirdeti a Duna-Dráva Cement Kft. (DDC) a Zöld Megoldás-pályázatát.

Zs. K.

A fenntarthatóság és környezetvédelem fontossága évről évre egyre nagyobb figyelmet kap, ezért a DDC különösen fontosnak tartja, hogy immár 12 éve lehetőséget biztosítson olyan projektek megvalósításához, amelyek ezt a fontos ügyet támogatják.

A pályázat alapját továbbra is a környezetvédelem teszi ki, minden olyan ötlet, amely egy zöldebb és fenntarthatóbb jövő elérését teszi lehetővé. Azonban ennek a jövőnek a megteremtése nem kis feladat, viszont nem lehetetlen, mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy a vállalat már több mint 53 ilyen projekt megvalósulását támogatta. Legyen szó oktatási intézményekről, közhasznú szervezetekről, kulturális központokról, alapítványokról vagy akár egyesületekről, mindenki pályázatát szívesen látják.

 


A támogatás mértéke a Beremend és Vác térségéből érkező pályázatokra 3-3 millió forint, míg Pécs és környéke számára 1,5 millió forint áll rendelkezésre.
Azok számára, akik elakadnak a pályázás során, azok számára segítséget is nyújt a cég. A jelentkezők pályázatukat szeptember 5. és december 2. között adhatják le.

 


A tavalyi pályázatok közül jó néhány kreatív zöldprojekt valósulhatott meg. A Vokányi Óvoda és Konyha az óvodába járó gyermekek, és rajtuk keresztül a családjaik környezeti szemléletformálását tűzte ki célul, az óvodán belül egy „aktív faházat” hoztak létre a fenntartható fejlődés bemutatásának érdekében. A DDC támogatásával valósult meg a nagyharsányi óvodában a „Fenntartható és ehető óvodaudvar” is, mely által friss, vegyszermentes zöldség kerül a gyerekek asztalára és az óvodások már egészen fiatalon megismerkedhetnek az önellátás fogalmával. A villányi Teleki Zsigmond Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium pályázatát egymillió forinttal támogatta a DDC. Ebből a kollégium parkjában rovarhotelt és madárbarát parkot alakítanak ki, valamint a komposztálás jelentőségét bemutató eszközt helyeznek el. A Balokány-ligetért Egyesület egy kültéri oktató- és játékteret hozott létre az elnyert támogatásból. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!