Gratulálunk!

2022.09.12. 18:31

Hatalmas siker: dobogóra állhattak a baranyai elsősegélynyújtók

Wald Kata

Forrás: Magyar Vöröskereszt

A hétvégén, szeptember 10-én, szombaton rendezték meg Budapesten az 50. országos elsősegélynyújtó versenyt. Szeptember második szombatja 2000 óta az Elsősegélynyújtás Világnapja – ennek apropóján rendezték meg a megmérettetést, amely minden évben az elsősegélynyújtás népszerűsítésének leglátványosabb eleme, és amelyen idén közel háromszázan vettek részt. 

A versenyzők tudásának összemérésén kívül a rendezvény legfontosabb célja, hogy a lakosság figyelmét felhívják az életmentés és az elsősegélynyújtás, valamint az egymás iránti felelősségvállalás fontosságára.

Baranya megye mindhárom, azaz felnőtt, ifjúsági, és gyermek kategóriában is egy-egy csapattal képviseltette magát az országos versenyen, kiváló eredményeket elérve.  

– Felnőtt kategóriában induló csapatunk, az ETI-CAT nevű, 1070 ponttal – és egyben a teljes verseny legmagasabb pontszámával – az első helyen végzett

 – tájékoztatta lapunkat Udvaros Renáta, a Magyar Vöröskereszt Baranya Megyei Szervezetének igazgatója. – Ifjúsági kategóriában a pécsi Nagy Lajos Gimnázium Lajoso-sokk nevű csapata második helyezést ért el, mindkét csapat felkészítő tanára dr. Sárdi Ferenc volt. Gyermek kategóriában a szigetvári, 22-es segélyszervezet nevű baranyai csapat pedig a 15. helyezést érte el az országos megmérettetésen – emelte ki az igazgató.

Szeptember 10-én lezajlott az 50. Országos Elsősegélynyújtó Verseny döntője Budapest több helyszínén (Pl. Hősök tere, Városliget) összesen 20 gyakorlati kárhely és pihentető állomáson kellet a résztvevőknek tudásukról számot adni.

Baranyát mind a három kategóriában képviselte egy-egy csapat.

Baranyai eredmények:

Gyermek kategória: országos 15. helyezés: 827 ponttal

Csapat tagok: Fábián Zsombor, Szalai Ramóna, Szücs Zalán Tibor, Szőllősi Gábor László, Kőszegi Marcel.

Felkészítőjük: Meláth Andrea.

Ifjúsági kategória: országos 2. helyezés 982 ponttal, a Pécsi Nagy Lajos Gimnázium csapatára, akik Lajoso-sokk nevű csapattal versenyeztek.

Csapat tagjai: Fülöp Kitti, Bozó Karolina, Horváth Anikó, Sütő Zsófia, Szabó Benedek.

Felkészítőjük: Dr. Sárdi Ferenc.

Felnőtt csapat, az ETI-CAT, az 50. Országos Elsősegélynyújtó Versenyen az 1. helyezést érte el, 1070 ponttal.

Csapat tagjai: Kis László, Bozsó Szintia, Karácsony Márk, Pandur Petra, Seregi Ákos.

Felkészítő tanáruk: Dr. Sárdi Ferenc.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!