Postabontás

2022.09.01. 19:01

Elsősegélyt is taníthatnának - javasolja olvasónk

Dunántúli Napló

Fotó: Huszár Márk

Sok fontos, érdekes dolgot tanítanak a gyerekeknek az iskolában. Vannak, akik azt mondják, felesleges például megtanulni a verseket irodalomból, vagy matematikából a logaritmusokat stb. Szerintem van értelme ezeknek, ezzel is bizonyos készségeket, képességeket fejlesztenek a gyerekek.

Eszembe jutott múltkor, hogy jó lenne, ha az egészségügyi ismeretek oktatására nagyobb hangsúlyt fektetnének, akár már az általános iskolában. Például az újraélesztési technikákra, vagy arra, hogy kell bekötözni egy sebet, mit kell mondani, ha tárcsázza valaki a segélyhívót. 

A fiatalok nagy része ugyanis akkor találkozik ezzel először, amikor a jogosítvány megszerzéséhez kell elvégeznie az elsősegély tanfolyamot. Mindezt miért nem tanítják már korábban az iskolában? Sok esetben nagyon jól jönne (például egy közlekedési balesetnél) ha a gyerek is tudna cselekedni, segíteni a szülőnek.

Név és cím a szerkesztőségben 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!