Népmesékkel ünnepelhetnek

2022.09.23. 14:01

Izgalmas programokkal várja a családokat szombaton a szigetvári Bázisközpont

A magyar népmese napja alkalmából szeptember 24-én, szombaton családi délutánt tartanak izgalmas programokkal a szigetvári Bázispont Közösségi térben délután három és hét óra között.

Mohay R.

Képünk illusztráció

Fotó: Laufer László

– A program tavaly több mint kétszáz érdeklődőt vonzott, így idén is nagy szeretettel várjuk a gyerekeket és szüleiket a programra – mondta Auguszt-Baranyai Szandra, a Bázis Gyermek és Ifjúsági Egyesület elnöke.

Az idei alkalommal is élmények és játékok által ismerkedhetnek meg a gyerekek, illetve kísérőik a magyar népmesék és a hazai népi kultúra gazdag és színes világával.

Negyed négytől mesemondó versennyel, háromnegyed négytől néptánc bemutatóval készülnek a szervezők, negyed öttől pedig játékos foglalkozásra kerül sor. Lesz ezenkívül mese sarok, a lányoknak hajfonás és népi játszóház is. A megfáradt szülőket becsületkasszás kávézó várja. A programon kipróbálhatjuk a gyöngyfűzés, a nemezelés és a mézeskalács díszítést is.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!