Önkénteseket keresnek

2022.09.01. 17:31

Kreatív foglalkozásokkal terelik el a beteg gyerekek figyelmét a Nevetnikék Alapítvány segítői

RAjnai-zsíros Krisztina

Fotó: Löffler Péter

Önkénteseket keres a Nevetnikék Alapítvány, akik a Pécsi Gyermekklinikán szívesen babusgatnák a piciket, kártyáznának a nagyokkal, felturbóznák endorfin termelésüket, és ezzel gyógyítanák a gyerekeket.

A foglalkozások hétköznap és hétvégén egyaránt délután zajlanak, általában 16 és 18 óra között. Az önkéntesek mindig párban dolgoznak, kézműveskednek, zenélnek, báboznak bűvészkednek, társasoznak velük, de más kreatív elfoglaltság is szóba jöhet, ami eltereli a gyerekek figyelmét.

Ha valaki érdeklődik a munka iránt, akkor az [email protected] címre, vagy közvetlen a koordinátor címére írhat, válaszul pedig az alapítványtól egy írásos tájékoztatót, és egy jelentkezési lapot kap, amelyet kitöltve kell visszaküldeni. Ezután behívják a jelentkezőt egy interjúra, ahol részletesebb tájékoztatást adnak a munkával kapcsolatban.

– Olyanok jelentkezését várjuk, akik nem zárkóznak el a védőoltásoktól, hiszen nem tudjuk, hogyan alakul a járványhelyzet, de lehet, hogy fog kelleni friss covid elleni védőoltás, illetve nekünk előtte is kötelező volt az influenzaoltás. Egy plusz fertőződés a kis betegekre nézve nagyon súlyos is lehet, így ezekkel is próbáljuk védeni a gyerekeket, de ez a kórház kérése is 

– mondta Kőműves Glória, a Nevetnikék Alapítvány vezetője. Az új jelentkezők bekerülnek egy képzési programba, amellyel felkészítik őket erre a munkára, az önkénteskedés pedig ezután heti kétórát igényel.

Az alapítványnak az elmúlt években háromszáz olyan önkéntese volt, aki elvégezte ezt a képzést és hosszabb távon a programot segítette. A covid alatt viszont – amikor a kórház nem fogadott újakat – sokan lemorzsolódtak.  Az elmúlt két és fél év alatt így megcsappant létszámukat szeretnék megerősíteni, hiszen erre most lehetőségük van.

Kőműves Glória elmondta, sajnos szomorúan tapasztalta az elmúlt napokban, hogy a több mint száz érdeklődőből mindössze 14-en jelezték, hogy vállalnák a védőoltásokat. Szeretné, ha ez nem lenne akadály a segíteni szándékozókban, hiszen ezzel a gyerekeket védik a további fertőzésektől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!