Elérhető a gyűjtemény

2022.09.05. 16:30

Önálló honlapot indított a Pécsi Egyházmegyei Könyvtár

W. K.

Fotó: Löffler Péter

Elindította önálló honlapját a Pécsi Egyházmegyei Könyvtár - a szeptember 1-jétől elérhető weboldalon a bibliotéka története mellett annak szolgáltatásairól, állományáról, gyűjteményeiről is találhatók hasznos információk, illetve a könyvtár online katalógusához is hozzáférnek a kutatómunkát végzők. 

A Pécsi Egyházmegye tájékoztatása szerint a honlapon elérhető a könyvtár online CORVINA-katalógusa. A mintegy hatvanezer dokumentumot tartalmazó állományból jelenleg több mint 7 ezer könyvészeti és folyóirat rekord kereshető vissza a katalógusban, a közeljövőben pedig egyéb gyűjteményi jegyzékekkel is kiegészítik a listát.   

A weboldal- amely a konyvtar.pecsiegyhazmegye.hu címen érhető el - digitális könyvtár-oldallal való bővítését is tervezik, ahol elsősorban az egyedi és védett muzeális dokumentumokat, az egyházmegye történetének nyomtatott forrásait adják közre és teszik online kutathatóvá. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!