Elérhető a gyűjtemény

2022.09.05. 16:30

Önálló honlapot indított a Pécsi Egyházmegyei Könyvtár

W. K.

Fotó: Löffler Péter

Elindította önálló honlapját a Pécsi Egyházmegyei Könyvtár - a szeptember 1-jétől elérhető weboldalon a bibliotéka története mellett annak szolgáltatásairól, állományáról, gyűjteményeiről is találhatók hasznos információk, illetve a könyvtár online katalógusához is hozzáférnek a kutatómunkát végzők. 

A Pécsi Egyházmegye tájékoztatása szerint a honlapon elérhető a könyvtár online CORVINA-katalógusa. A mintegy hatvanezer dokumentumot tartalmazó állományból jelenleg több mint 7 ezer könyvészeti és folyóirat rekord kereshető vissza a katalógusban, a közeljövőben pedig egyéb gyűjteményi jegyzékekkel is kiegészítik a listát.   

A weboldal- amely a konyvtar.pecsiegyhazmegye.hu címen érhető el - digitális könyvtár-oldallal való bővítését is tervezik, ahol elsősorban az egyedi és védett muzeális dokumentumokat, az egyházmegye történetének nyomtatott forrásait adják közre és teszik online kutathatóvá. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!