Trágyát szórtak a környéken?

2022.09.08. 09:35

Pécs főterét is elárasztotta az orrfacsaró bűz

Egyelőre nem tudni, hogy mi okozza azt a penetráns szagot, ami ellepte csütörtök reggelre szinte az egész várost. Kertvárosból már szerdán jelentették a szagokat, de hajnalra megtelt Pécs főtere is bűzzel.

B. M.

A kép illusztráció

Fotó: Shutterstock

Egyelőre csak találgatni lehet arról, hogy mi okozza pontosan azt a szagot, ami elterjedt Pécsen és orrfacsaró bűzként lopódzott be az utcákba, a házak közé és a nyitott ablakokon keresztül az otthonokba. A pécsi közösségi oldalak különböző csoportjaiban eltérő elméletek születtek arról, hogy mi okozhatja a szagokat, van aki tudni véli, hogy 75 tonnányi trágyát szórtak ki a város határában és ennek a szagát lehet érezni. 

Egyébként ennek a feltételezésnek van is létjogosultsága, hiszen hasonló okokból már a korábbi években is tapasztalhattunk trágyaszagot. Arra is tippelhetünk, hogy a melegebb időben nagyobb kipárolgás miatt könnyebben terjedhet el a szag a földekről, ami a város katlanszerű elhelyezkedése okán, mostani a szélcsendes időben be tudott kúszni a város egyes területeire.

Az ügyben megkerestük az illetékes hatóságokat is, amint bővebb információval tudnak szolgálni, frissítjük a cikkünket. 

Frissítés:

Rittlinger József, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara baranyai elnöke lapunk érdeklődésére elmondta, hogy ő maga nem találkozott a jelenséggel, ugyanakkor ilyenkor ősszel trágyázzák a földeket, és vélhetően a szél miatt érezhető a szag a városban is, amennyiben valaki nem tartja be a technológiai előírásokat, akkor azt a hatóság kivizsgálja.

Címkék#bűz#szag

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!