Mesterművek csendülnek fel

2022.10.16. 20:25

Felcsendül a templom orgonája a koncerten

W. K.

Őszi orgonahangversenyre invitálja a zeneszerető közönséget e havi programsorolójában az Erzsébet Vigadó - jövő szombaton, október 29-én Radnai Tamás orgonaművész ad koncertet, a bólyi Nepomuki Szent János templomban. A 18 órakor kezdődő hangversenyen a templom csodás, műemlék Angster orgonáján a zeneirodalom mesterművei csendülnek fel a barokk kortól egészen a múlt századig. A templomot Batthyány Károly 1746-ban építtette, az épület karzatán található hangszer 1891-ben készült. 

A programajánló szerint az őszi orgonahangversenyen közreműködik a Bólyi Hagyományőrző Kórus, Vidáné Kresz Beáta vezetésével, valamint Vida Lóránt harsonaművész. Az est folyamán Bach, Lolliet, Pergolesi, Haydn, Franck, Vierne, Bárdos és Farkas művei lesznek hallhatók. A különlegesnek ígérkező hangversenyre minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők, a belépés a koncertre díjtalan.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!