Esély a kibontakozásra

2022.10.09. 21:57

Tehetséges pécsi fiatalokat támogat a Rotary-ösztöndíj

Minden eddiginél nagyobb számú, összesen 26 fő középiskolás diák részesült támogatásban a Pécsi Rotary Ösztöndíj Pályázat keretében.

W. K.

A Rotary Club Pécs már hosszú évek óta kiemelt feladatának tartja a Pécsett tanuló tehetséges fiatalok felkutatását és azok támogatását, előmenetelük segítését. Cél, hogy a tehetségeket helyzetbe hozzák, megadjanak nekik minden esélyt ahhoz, hogy az életben sikeresek lehessenek.

A Club által 2020-ban útjára indított Pécsi Rotary Ösztöndíj Pályázat kiemelt célja a tehetséges és rászoruló, pécsi középiskolás fiatalok támogatása, annak érdekében, hogy kiemelkedő művészeti, tudományos, sport vagy szakmai tevékenységüket kibontakoztathassák, elmélyíthessék, ezáltal a kiválósági területükön a jövőben sikeresek lehessenek.

A pályázat anyagi hátterét a Pécsi Rotary Ösztöndíj Alap képezi - ennek forrása elnyert pályázatokból és a térségben működő vállalkozások, szervezetek és magánszemélyek adományaiból adódik össze.

Idén immár harmadik alkalommal hirdették meg az ösztöndíj pályázatot - a Rotary Club Pécs beszámolója szerint a 2022. június 30-i pályázati határidőre nagy számú, összesen 42 pályázat érkezett be. A beadványokat egy hét tagú Értékelő Bizottság rangsorolta, figyelembe véve a pályázó tudományos, művészeti, sport vagy szakmai területen elért eredményeit, a támogatás felhasználásának tervezett célját és a rászorultságot. 

Idén a Rotary Club Pécs - tájékoztatásuk szerint - jelentős anyagi forrást tudott összegyűjteni támogatóitól az Ösztöndíj Alap számára, így minden eddiginél több, összesen 26 pécsi középiskolás diák pályázatát tudtak támogatásban részesíteni, összesen 3.335.000 Ft értékben.

A támogatottak között vannak kiemelkedő művészeti eredményekkel rendelkező fiatalok (szavaló, színjátszó, festő, modern táncos, klarinétos, dobos), kiváló sporteredményekkel rendelkező diákok (úszó, szinkronúszó, vízilabdázó, asztaliteniszező, kosárlabdázó, labdarúgó, párbajtőröző, íjász, ökölvívó, távlovagló), valamint különböző tudományágakban vagy szakmákban jeleskedő fiatal tehetségek (matematika, fizika, kémia, biológia versenyeken, illetve szakmai versenyeken elért jó helyezésekkel).

A Rotary Club Pécs az ösztöndíj támogatásban részesült diákoknak a pénzösszegeket és az elismerő okleveleket 2022. október 11-én, kedden 17 órakor ünnepélyes díjátadó keretében adja át. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!