Vizet vezetnek el

2022.11.28. 17:44

A kisebb települések is örülhetnek a fontos támogatásoknak

Zs. K.

A kép illusztráció

Fotó: Mártonfai Dénes

Pénteken újabb pályázatok nyertek támogatást a Területi- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz keretében. Árokrendezésre, illetve belterületi csapadékvíz-elvezető rendszer felújítására tizennégy baranyai község nyert forrást. A Siklósi járásban Márfa és Drávaszabolcs pályázatát támogatták. Előbbi 52 milliót nyert a falu kritikus pontjainak rendezésére, utóbbi pedig 64 millió forintot fordíthat a Fenyves utca csapadékvíz-elvezető rendszerének felújítására. A Komlói járásban hét falu önkormányzata is örülhetett: Bikal, Hegyhátmaróc, Köblény, Magyarszék, Máza, Oroszló és Szalatnak rendezheti a település vízelvezetési rendszereit. Szalatnakon az elnyert támogatásból két szakaszon burkolt csatornát építenek, az egyiket a Béke utcában, a másikat a Kossuth utca északi részén, a temetőből jövő út mellett, mellyel véglegesen megoldják a temető felől jövő víz problémáját. 

Ezen kívül Belvárdgyula, Szabadszentkirály, Berkesd, Birján és Baksa önkormányzatának pályázata kapott pozitív elbírálást. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!