Kosárlabdapályával gazdagodhat a város

2022.11.09. 17:21

Az új szabadtéri létesítmény még idén megépül

Új szabadtéri kosárlabdapályával gazdagodik Komló hamarosan.

W. K.

A kép illusztráció

Fotó: Löffler Péter

Mint ismeretes, idén ünnepelte fennállásának centenáriumát a Komlói Bányász Sport Klub - az egész évet átívelő rendezvénysorozat zárásaként a száz év legjobb komlói kézilabda- és kosárlabda játékosai előtt tisztelegve emléktábla készült, aminek avató ünnepségét a közelmúltban tartották. 

A program előkészítése során Polics József, Komló polgármestere egyeztetéseket folytatott a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségével (MKOSZ), és további fejlesztésként kezdeményezte egy új kültéri kosárlabdapálya építését. A kérésre igent mondott a szövetség, a terveket a képviselő-testület is egyhangúlag támogatta, így még az idén új pálya épül a kökönyösi városrészben.

Komló az elmúlt évtized fejlesztéseinek köszönhetően változatos sportolási szabadtéri lehetőségeket biztosít a helyben lakóknak és a környéken élőknek, az önkormányzat folyamatosan újabb és újabb beruházásokra törekszik. A városban többek között erdei és rekortán futópálya, felnőtt játszóterek, szabadtéri kondiparkok várják a sportolni vágyókat, az extrém sportokat kedvelőknek pumpapálya épült, a Magyar Labdarúgó Szövetség támogatásával labdarúgópályák épültek, a Magyar Kézilabda Szövetség forrásai segítségével szabadtéri kézilabdapálya is helyet kapott Komlón.

A város kosárlabdapálya kialakítását is régóta tervezi, és most meg is épülhet a Móricz Zsigmond utcában, a kökönyösi teniszpálya melletti betonos területen. A beruházás teljes egészében az MKOSZ támogatásából valósul meg, önkormányzati önerő nem szükséges.

Az új pálya környékén élőkkel a szükséges egyeztetések megtörténtek, a kivitelezés hamarosan megkezdődhet. A helyszínen két szabadtéri kosárlabda félpályát, két kosárlabda palánkkal és gyűrűvel alakít ki még ebben az évben a szövetség. A megállapodás szerint az önkormányzat a pálya telepítéséhez szükséges előkészítő munkálatok elvégzését vállalta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!