Magyar Falu Program

2022.11.25. 18:37

Megújult a szalántai iskola: a diákok színvonalas műsorral kedveskedtek az átadón

Megújult a Szalántai Általános Iskola egyik épületrésze, melyre a Pécsi Tankerületi Központ a Magyar Falu Program keretében nyert támogatás.

Rajnai-Zsíros Krisztina

Az átadón az iskola tanulói adtak színvonalas műsort, a programon beszédet mondott Nagy Csaba országgyűlési képviselő, Tóth László Ákos tankerületi igazgató, Hitre Gabriella polgármester és Bedicsné Ádám Éva iskolaigazgató. Az emeleten nyílásszárókat cseréltek, födémszigetelést végeztek, kicserélték az esőelvezető csatornákat, megszépült a könyvtár, a tanári szoba és az igazgatói iroda parkettája. Emellett biztonságossá vált a bejárati lépcső, és a tornateremben is felújítási munkálatokat végeztek.

 

Nagy Csaba elmondta, választókörzetében eddig 13 iskolát érintő fejlesztés történt az elmúlt években a Magyar Falu Program keretében. Szalántán folyamatosak a fejlesztések: az idén átadták a megújult művelődési házat, elkészült egy új játszótér, folyamatban van a Németi településrész csapadékelvezetésének rendezésének közbeszerzése, és célegyenesben van a szennyvízberuházás is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában