Balesetet imitálnak

2022.11.22. 17:21

Speciális szimulációs képzésen vehetnek részt a pécsi hallgatók

Baleset-szimulációs képzést indított a Magyar Vöröskereszt Baranya Megyei Szervezete - a pályázati támogatásból megvalósuló speciális program résztvevői a Pécsi Tudományegyetem hallgatói közül kerültek ki.

W. K.

Fotó: VK

– A szimulációnak azt a formáját nevezzük baleseti imitációnak, amely során a realisztikusan ábrázolt sérülésen kívül az áldozat viselkedését, ellátásra való reakcióját, és a baleseti- vagy katasztrófa helyszín valamennyi jellegzetességét egyaránt meg tudjuk mutatni – részletezte a projektet a Vöröskereszt baranyai szervezete. Kiemelve, hogy mindez azért rendkívül fontos, mert baleset vagy rosszullét során egy jól felkészült elsősegélynyújtó gyors és szakszerű beavatkozása életet menthet. Ha az elsősegélynyújtó beavatkozó megtapasztalja, milyen a súlyos sérült látványa és viselkedése, akkor valós helyzetben az áldozat reakcióit megfelelően értelmezve tud hatékonyan elsősegélyt nyújtani.

A képzett imitátorok rendszeres segítői például a katasztrófavédelem, vagy a honvédség által szervezett gyakorlatoknak, a beavatkozók életszerű körülmények közötti felkészítése ugyanis kulcsfontosságú a hivatásos szervek hatékony munkájához.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!